torstai 26. toukokuuta 2011

Uusi peilipöytä

Makuuhuoneen kalustus on melkein valmis, kun sain rouvan peilipöydän tehtyä. Jonkinlainen palli siihen täytyy vielä väsätä, ettei seisaallaan tartte kammata. Ovet ja laatikot eivät avaudu, kun eivät yöpöydissäkään, joiden kanssa tämän pitäisi mallata. Aika hyvä tekosyy helpottaa hommaa.

Loputkin verhot ripustettu

Makuuhuoneeseen tuli melko romanttiset, huoneen värimaailmaan sopivat verhot. Katossa on kattokruunu koekatselussa. Taloon tulee sähköt, mutta tuskin ehdin niitä saada valmiiksi näyttelyyn mennessä, joten ripustan varmaan pelkän kruunun kattoon. Kissa pahus on heti päiväpeitolla, kun silmä välttää.

 Arkiolohuoneeseen tein verhot vanhasta pellavaisesta kaitaliinasta, jossa oli kivat koristeompelut.

Hella valmiina

Tästä se hellan teko alkoi, puupölkky ja jotenkin tutun näköistä metallilevyä. Vähän hioin vesihiomapaperilla maalin tarttumisen varmistamiseksi.
 Ja tässä rouvan uusi hella valmiina. Levyt ovat metallinappeja, joiden pinta on maalattu "liesimustalla", itse asiassa ruostutusainekitin mustaa maalia. On sopivan mattaa tähän tarkoitukseen. Valkoinen maali on Maalarin valkolakkaa, joka kiiltää mukavasti ja tasoittuu ihanasti.